fbpx
Сьогодні
19:08 04 Жов 2020

Посол ФРН розповіла про можливості співпраці Німеччини з Україною

Фото: ukrinform.ua

Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен висловила думку, що вона бачить кілька можливостей у економічній співпраці України та Німеччини, і серед них – це фармацевтична галузь і галузь зеленої енергетики.

Про це посол заявила у ефірі програми «Михайлівська, 1», розміщеній на сторінці МЗС в Ютубі, відповідаючи на запитання, які вона бачить можливості в економічній співпраці між двома країнами.

«Я бачу особливо 2 можливості. Перше – це той факт, що Україна дуже близько до Німеччини, до Європи. Я думаю, що ми можемо перевезти сюди виробництва, наприклад, ліків, які зараз (виробляються – ред.) або в Китаї, або в Індії, і ми дізналися, що краще мати їх ближче, бо є логістичні проблеми привезти їх в Німеччину. І ще – фармацевтична галузь в Україні досить сильна, і я думаю, що там є дуже багато можливостей», – сказала вона.

Щодо другої можливості Фельдгузен зазначила, що «ми хочемо більше зелених таких метод, які у вас існують».

«Ми хочемо відновити економіку в Європі через інші і більш екологічні стандарти після кризи. Для цього є дуже багато зараз фондів в Європі і Німеччині, і я думаю, що це добра можливість для України долучатися до цього. Зелені енергії в Україні – це все завжди було дуже цікаво для німецьких інвесторів», – уточнила Посол ФРН в Україні.

Вона повідомила також, що наразі німецькі інвестиції в Україну перебувають на рівні 2015 року.

«Мені дуже було сумно, коли я приїхала рік тому, і німецькі інвестиції (в Україну – ред.) поки що на тому ж рівні, як у 2015 році. Це, чесно кажучи, через брак судової реформи. Просто наші інвестори не вважають, що вони можуть захистити своє право перед справедливим судом, і це заважає. І всі про це знають, бо одна компанія розповідає іншій. І я з усіма про це говорю, бо зацікавленість німецьких інвесторів була велика до кризи, і я думаю, що буде велика після кризи», – повідомила Фельдгузен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: