fbpx
Сьогодні
10:59 03 Жов 2020

Україна не надаватиме військову допомогу будь-якій країні та закликає Азербайджан та Вірменію до деескалації, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна не надаватиме військову допомогу будь-якій країні, та закликає Азербайджан і Вірменію до деескалації конфлікта у Нагірному Карабасі.

Про це він заявив на брифінгу у Чернівецькій області, передає Інтерфакс-Україна.

"Не йдеться про те, що Україна надаватиме військову допомогу будь-якій країні", – сказав президент.

Зеленський прокоментував висловлювання народної депутатки від "Слуги народу" Людмили Марченко про військову допомогу Азербайджану і наголосив, що це – повноваження "не якого-небудь народного депутата, а повноваження глави держави, верховного головнокомандувача, і тому таке питання не може навіть порушуватися".

"Ми закликаємо, і тут у нас зрозуміла, зважена і правильна позиція, як держави, до діалогу між Азербайджаном і Вірменією, і закликаємо до деескалації цього конфлікту", – сказав Зеленський.

Президент закликав "не плутати особисті висловлювання" якого-небудь депутата, неважливо, від якої партії, з офіційними. "Вони в нас усі в Раді говорять таке, що не можна, мені здається, щоб потрапляло в ЗМІ. Але це особисте висловлювання, а ми живемо у вільній державі", – зазначив він.

Нагадаємо, 27 вересня бойові дії у Нагірному Карабаху перейшли в активну фазу. Азербайджан назвав свою операцію контрнаступом у відповідь на обстріл з боку Вірменії. Обидві сторони заявили про жертви серед військових та мирних жителів. Вірменія та невизнана Нагірно-Карабаська республіка оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Згодом воєнний стан та комендантську годину ввели в Азербайджані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: