fbpx
Сьогодні
15:04 02 Жов 2020

Депутат "СН" заявила про готовність України надати Азербайджану допомогу: Кулеба закликав не провокувати ворожнечу

English version here

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав політикам, що рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та президента України і закликав до зважених заяв та коментарів.

Про це дипломат написав у Фейсбуці, коментуючи висловлювання народного депутата "СН" Людмили Марченко щодо можливості надання Україною військової допомоги Азербайджану.

"В умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв та руйнувань, вкотре закликаю всіх до зважених заяв та коментарів, які б не збуджували емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції Української держави. Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей", – зазначив Кулеба.

Міністр додав, що Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор. У цьому контексті він акцентував, що вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні.

Кулеба також закликав представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства.

У зв'язку з висловлюваннями Народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги…

Posted by Dmytro Kuleba on Friday, October 2, 2020

Раніше народна депутатка з фракції "Слуга народу" Людмила Марченко, коментуючи в ефірі каналу "Україна 24" військове загострення між Вірменією та Азербайджаном у Нагірному Карабасі, заявила, що Україна готова у разі потреби надати військову допомогу Азербайджану.

Марченко є головою підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики. На момент обрання до Верховної Ради працювала провідним фахівцем департаменту навчання і розвитку персоналу ТОВ "Епіцентр К".

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня відновили бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії вже призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Раніше глава МЗС Кулеба озвучив позицію України щодо конфлікту в Нагірному Карабаху:

"Ми всі уважно спостерігаємо за розвитком цих подій (у Нагірному Карабаху – ред.)…  На нашу думку, зараз на Кавказі головне – це не розпалювати додатково і без того дуже високі емоції… Одним з наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само, як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", – сказав Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: