fbpx
Сьогодні
16:57 03 Жов 2020

У Німеччині заявили про неминучість санкцій проти Росії

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас назвав санкції Євросоюзу проти Росії за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального майже неминучими.

Про це повідомляє DW.

За його словами, якщо Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердить отруєння Навального бойовою отруйною речовиною "Новачок", Європейський Союз відреагує на це належним чином.

"Німеччина передала розслідування справи ОЗХЗ. Якщо висновок німецької, шведської і французької лабораторій підтвердяться, то піде чітка відповідь з боку ЄС", – сказав Маас.

Він додав, що Євросоюз прийме скоординоване рішення про введення санкцій проти Росії, які стануть неминучими, якщо отруєння Навального "Новачком" буде підтверджено ОЗХЗ.

"Настільки кричуще порушення міжнародної угоди про хімічну зброю не може залишитися без відповіді. Ми з Європою тут дотримуємося однакової думки", – сказав Маас.

Водночас, він не дав однозначну відповідь на запитання, чи готова Німеччина відмовитися від участі в проекті газопроводу "Північний потік – 2".

"Слід ретельно обміркувати, які саме висновки зробити зі справи Навального. У спорудженні газопроводу беруть участь понад 100 європейських компаній, половина з них – німецькі. Тому багато європейських працівників постраждають у разі припинення будівництва", – сказав Маас.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву.
Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.
2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новічок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: