fbpx
Сьогодні
16:04 25 Вер 2020

Данілов очікує, що ВР ухвалить закон про об’єкти критичної інфраструктури, який посилить захист від кібератак

Верховна Рада повинна до кінця року ухвалити закон про об'єкти критичної інфраструктури. Це дасть змогу посилити їх захист від кібератак.

Про це під час ZOOM-конференції на тему «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки» заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Як часто відбуваються атаки? Атаки різного рівня відбуваються майже щодня, вони відбуваються цілодобово, інша справа – якої потужності ці атаки. Ті атаки, які відбуваються щодня, відбивають групами швидкого реагування, які створені в нашій країні, і це у нас під контролем. Те, що стосується об'єктів критичної інфраструктури, то в цьому році ми очікуємо прийняття Верховною Радою закону про об'єкти критичної інфраструктури, де буде визначена вся ця ситуація.

Є певний супротив приватних компаній, які мають стратегічне значення для країни і які не мають бажання, щоб такий закон був прийнятий. Ми розуміємо, чому це відбувається, але ми вважаємо, що цього року закону буде дано «зелене світло» і його приймуть», – заявив Данілов.

За словами очільника РНБО, банківська система України наразі має найпотужнішу систему захисту від кібератак. Водночас вона є однією з вразливіших, оскільки щодня тут відбувається велика кількість банківських операцій та грошових переказів, тож банки повинні бути абсолютно захищені.

Своєю чергою керівник CyberNB (Канада) Тайсон Джонсон звернув увагу на те, що у випадку кібератаки на сервери звичайних компаній є можливість провести розслідування, поставити певний сервер на карантин на кілька днів, натомість якщо йдеться про об'єкти критичної інфраструктури, такого часу немає.

«Тож кількість інвестицій та інновацій постійно має бути спрямована в критичну інфраструктуру. Це має бути величезний обсяг, щоб підвищити її цифрову стійкість», – рекомендував Джонсон.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: