fbpx
Сьогодні
Фото, відео 20:14 25 Вер 2020

Airbus обіцяє створити абсолютно не шкідливі для природи водневі лайнери і вже представив три концепти

Європейський концерн Airbus презентував три концепти першого у світі пасажирського лайнера, який взагалі не забруднюватиме природу викидами. Працюватиме він на водні.

Про це йдеться на сайті компанії.

Називатися цей революційний літак буде ZEROe (тобто нуль шкідливих викидів), до 2035 року Airbus планує ввести його в експлуатацію.

Кожна з концепцій являє окремий підхід до створення літака з нульовим рівнем викидів. Усі вони передбачають роботу на водні, бо компанія вважає цей елемент перспективним чистим авіаційним паливом.

Перший концепт — зовнішньо класичний лайнер з двома турбовентиляторними двигунами, розрахований на 120-200 пасажирів. Дальність польоту — понад 3 700 кілометрів, тобто призначений для міжконтинентальних перевезень.

Airbus

Другий концепт — літак із двома турбогвинтовими двигунами, призначений для коротких рейсів, дальність польоту — понад 1800 кілометрів.

Airbus

Третій концепт — літак зі змішаним крилом, зможе перевозити до 200 пасажирів, дальність польоту аналогічна першому концепту. Така форма фюзеляжу має сприяти зберіганню та розподілу водню.

Airbus

«Це історичний момент для сектору комерційної авіації в цілому. Ми маємо намір грати провідну роль у найважливішому переході, який коли-небудь бачила ця галузь», — сказав гендиректор Airbus Гійом Форі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: