fbpx
Сьогодні
23:15 24 Вер 2020

У Держгеокадастрі заявили, що землі з держвласності віддадуть громадам

25 об'єднаних територіальних громад досі не зареєстрували права на земельні ділянки.

Про причини розповів в ефірі каналу "Україна 24" голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

"Це питання відповідальності, тому що половинчасті підходи в реалізації земельних відносин, коли з 2018 року частині громад передали землю, частині громад не передали… Вони зобов'язані зареєструвати цю землю, а поки все знаходиться у підвішеному стані, є можливості для маніпуляції, для тіньового обробітку землі, на договорах про спільну діяльність. І це питання відповідальності безпосередньо громад, які взяли на себе цю землю", — сказав він.

Лещенко розповів, як влада хоче розв'язувати цю проблему.

"Тому ми підхід спростили. Згідно з дорученням президента, після місцевих виборів Держгеокадастр передасть усі землі ОТГ. Мова йде про понад 2 млн гектарів землі. У нас формується новий територіальний устрій, де є область, район і громада. Це землі за межами населених пунктів, ми передаємо ці землі громадам – вони будуть безпосередніми титульними власниками, вони реєструють її в комунальній власності, і лише громада, а не чиновник у Києві, визначає долю цієї землі", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: