fbpx
Сьогодні
22:46 23 Вер 2020

"Україна була, є й буде для ООН надійним партнером": Зеленський виступив на 75-ій сесії Генеральної Асамблеї

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський виступив на 75-ій сесії Генеральної Асамблеї.

Про це пише Офіс Президента.

"Україна була, є й буде для ООН надійним партнером": виступ Президента Володимира Зеленського на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН", – йдеться у повідомленні.

«Україна була, є й буде для ООН надійним партнером»: виступ Президента Володимира Зеленського на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Posted by Офіс Президента України on Wednesday, September 23, 2020

Україна за останній рік довела своє прагнення до встановлення миру на Донбасі та сподівається на подальшу єдність та підтримку міжнародної спільноти на шляху мирного врегулювання цього конфлікту, наголосив Президент Володимир Зеленський, виступаючи на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Глава держави зауважив, що 27 липня на Донбасі розпочався режим всеосяжного припинення вогню, який, попри спроби зриву, дає надію на досягнення стабільної «тиші». А вона вкрай необхідна для продовження руху до миру.

«Наступними кроками на цьому шляху мають стати: виведення незаконних збройних формувань і озброєнь з окупованих територій, повернення контролю над державним кордоном і, врешті-решт, відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів», – сказав Президент.

Володимир Зеленський наголосив, що за останній рік Україна довела своє прагнення до миру.

«Нам вдалося розблокувати діалог, ми відновили зустрічі лідерів країн Нормандського формату, досягли суттєвого прогресу у взаємному звільненні утримуваних осіб», – зауважив Глава держави.

Президент подякував міжнародним партнерам за допомогу та підтримку України на шляху мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Сподіваємося на подальшу єдність міжнародного співтовариства в цьому питанні. Впевнений, що у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України, а з нею – й авторитету міжнародного права важливу роль має відігравати саме ООН», – зазначив Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: