fbpx
Сьогодні
16:35 20 Вер 2020

У "Слузі народу" ініціюють підвищення пенсії

Нардеп з фракції "Слуга народу" Олександр Качура ініціював закладення в бюджет підняття мінімальної пенсії до прожиткового мінімуму.

Про це він розповів в ефірі каналу "Україна 24".

"Для мене ключовим показником бюджету є підняття прожиткового мінімуму. Заклали в бюджет зростання прожиткового мінімуму на 15%. Найголовніше, що в нас мінімальна пенсія менша за прожитковий мінімум – це абсолютний абсурд. І якщо згідно з прожитковим мінімумом сковорідкою треба користуватись 16 років, чоботи носити – 7 років, 100 грамів м'яса на місяць з'їдати… Тому в бюджеті закладено, за моєю пропозицією, щоб ми за цей рік хоча б прирівняли до прожиткового мінімуму мінімальну пенсію. Тобто вона буде значно зростати стосовно того, що зараз є", — сказав він.

За словами Качури, він планує ініціювати збільшення й самого прожиткового мінімуму.

"Але чи достатньо це для того, щоб вижити – недостатньо. Я буду наполягати, щоб мій законопроєкт спільний з пані Третьяковою про збільшення прожиткового мінімуму до 40% зарплати був прийнятий та імплементований до бюджету. Тому позитивно, що за нашою ініціативою був збільшений прожитковий мінімум на 15%. Але цього недостатньо, щоб людям було реально за ці гроші вижити. Тому що прожитковий мінімум реальний має становити мінімум 5 тис. грн, а не трохи більше ніж 2 тис. грн, як зараз", — розповів депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: