fbpx
Сьогодні
11:06 20 Вер 2020

Шмигаль заявив, що держбюджет на 2021 рік є бюджетом можливостей

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Держбюджет на 2021 рік є бюджетом можливостей: він дозволить розвивати економіку, дасть можливості для бізнесу і розвитку інфраструктури.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Дійсно, це бюджет можливостей. Він абсолютно збалансований. Він дає можливості як для бізнесу — для малого, для середнього, для промисловості, для розвитку нашої економіки. Так само він дає можливості і для людей, які потребують бюджетної допомоги, тобто, це соціальна сфера. Це можливості для подальшого розвитку медицини. Це можливості для подальшого розвитку освіти. Збільшення заробітних плат. Важливий момент в цьому бюджеті передбачений, закладені кошти на збільшення мінімальної заробітної плати. Це також соціальна функція держави, яка є обов'язком перед громадянами і це стимулює економіку", — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що вони роблять все, щоб стимулювати споживчий попит на українські товари.

"І це, звичайно ж, бюджет розвитку інфраструктури, продовження проекту президента України "Велике будівництво". Дороги, фінансування на яке збільшено в рази. Це доволі така велика сильно мультиплікативна сфера, яка створює додаткові робочі місця в суміжних галузях і дає можливість кожній гривні перетворитись в економіці на 3-4 гривні ще раз через оборот коштів в цій сфері. Тому це і є бюджет можливостей", — додав Прем'єр-міністр.

За його словами, в бюджеті ще є над чим попрацювати, але це хороша основа для того, щоб у 2021 році отримати можливість розвивати країну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: