fbpx
Сьогодні
21:51 13 Вер 2020

"Зради не допустимо": у Зеленського прокоментували ситуацію з інспекцією на Донбасі

Фото ОПУ

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про ситуацію зі скасуванням інспекції позицій української армії на Донбасі біля селища Шуми.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"На початку режиму тиші була досягнута домовленість про те, що він стартує, і був узгоджений перелік заходів щодо підтримки режиму тиші. У цьому переліку немає жодної згадки щодо такого терміна, як "інспекція". Але це дуже складний механізм. Тому, коли останнім часом стала з'являтися інформація про провокації, факти нібито порушення режиму тиші – безумовно, українська сторона негайно інформувала про це ОБСЄ. На жаль, мандат ОБСЄ має свої рамки. Розуміючи важливу роль ОБСЄ, президент говорив з керівником в ОБСЄ і ставив ці питання", – сказав Єрмак.

Глава Офісу президента нагадав, що коли були провокації і загинув український військовий, "було негайно скликано засідання мінської ТКГ".

"Україна підняла це питання, що ми вважаємо за необхідне розібратися і знати чітко, що це було – провокація, припинення режиму тиші з боку бойовиків. Дуже багато було дискусій. ОБСЄ з українською стороною погодили провести таке розслідування. Але коли ми ввечері після засідання ТКГ почули, побачили на сайтах про те, що так звані республіки починають розганяти про те, що нібито вони прийдуть на нашу територію (що не відповідає дійсності) і використовують це як ще одну провокацію, ми зібрали нараду, на якій були присутні представники Генштабу, Міноборони, розвідки. І було ухвалено рішення про призупинення і непроведення цього розслідування", – розповів він.

Єрмак підкреслив, що в Офісі президента стежать за реакцією суспільства на події на Донбасі.

"Для нас дуже важливо, що це рішення було прийнято великою частиною суспільства. Ніякої "зради" не було, ніякої "зради" ми не допустимо", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: