fbpx
Сьогодні
21:07 13 Вер 2020

Єрмак назвав головний підсумок "нормандських переговорів"

Фото ОПУ

Переговори в "нормандському" форматі, проведені в Берліні 11 вересня радниками глав держав "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія), показали, що Київ має беззастережну підтримку своїх західних партнерів.

Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів в інтерв'ю "Україна".

"Найважливіше, що українська делегація повернулася з безперечною підтримкою всіх учасників "нормандської" зустрічі ", – підкреслив переговірник.

"Режим тиші, як ви знаєте, тривав шість тижнів, але були спроби його зірвати. У нас є загиблий військовий, було кілька провокацій, але режим тиші триває, і це дуже важливо. Все що ми робимо – щоб на нашу землю прийшов мир, і щоб не гинули люди. Це головний підсумок", – каже Єрмак.

На його думку, другим важливим моментом було те, що вперше за багато років на зустрічі радників були представники ОБСЄ – Хайді Грау і Халіт Чевік.

"Це означає, що координація між "мінським"(Україна – Росія – ОБСЄ) і "нормандським" форматом буде ще більш плідною і ефективною".

Єрмак додав, що було досягнуто домовленості, щоб допустити Червоний хрест до утримуваних осіб:

"Часто про це домовлялися, але це ніколи не виконувалося. Безумовно, це перший крок на шляху обміну полоненими. Повернення наших громадян – наш пріоритет. Очікуємо, що на найближчих засіданнях буде це питання обговорюватися, і будуть обговорюватися конкретні дати обміну".

За словами українського переговірника, на сьогодні на столі у обох сторін лежить список на обмін, що складається з близько 100 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: