fbpx
Сьогодні
22:56 12 Вер 2020

Адвокати надали докази непричетності нацгвардійця Марківа до вбивства італійського репортера

Захисники засудженого в Італії до 24 років ув'язнення бійця Національної гвардії Віталія Марківа надали нові виправдувальні докази у його справі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сторона захисту Марківа подала 11 вересня до апеляційного суду присяжних Мілана нові виправдувальні докази у справі загибелі іноземних репортерів на Донбасі у травні 2014 року. Документи були надані, відповідно до юридичної процедури, напередодні апеляційного процесу, який почнеться у Мілані 29 вересня.

Суд другої інстанції розглядатиме клопотання про оскарження обвинувального вироку Марківу. Влітку 2019 року суд присяжних Павії засудив бійця до 24 років неволі за співучасть в убивстві італійця Андреа Роккеллі та росіянина Андрія Миронова.

В основі нового доказового матеріалу – висновки журналістського розслідування, що увійшли до фільму "Не в тому місці, не в той час" про справу Роккеллі-Марківа.

Йдеться про кілька експериментів: один стосується візуального контролю з гори Карачун (позиції українських військ) на місце трагічного випадку біля керамічного заводу, інший – балістичне випробування щодо дальності стрільби з різних видів зброї.

Ці дослідження з участю італійських експертів науково підтвердили, що нацгвардієць Віталій Марків з Карачуна не міг розрізняти людські постаті біля керамічного заводу та цілитися і влучити у них на відстані близько 1800 м з наявного у нього автомата АК-74.

Адвокати просять долучити до розгляду справи експерименти, використані у фільмі, або ж фрагмент стрічки, заслухати нових свідків-учасників фільму (включно з експертами), а в разі потреби, і режисера-документаліста Крістіано Тінацці.

Захисники Марківа знову просять суд провести розслідування на місці трагічної події біля міста Слов'янська. Якщо апеляційний суд у Мілані залучить до процесу фільм з докладним картографічним зображення місцевості, то таке розслідування, можливо, не знадобиться, висловили припущення представники захисту.

Додаткові докази до суду другої інстанції надають і адвокати держави Україна. Їхній матеріал базується на результатах розслідування українського МВС. Вони, зокрема, наголошують на звуковому слідчому експерименті, який засвідчив, що обстріл почався з боку проросійських бойовиків, а не з українських позицій, як це стверджують павійські присяжні.

Захисники сподіваються, що нові доказові дані стануть додатковим матеріалом, щоб переконати апеляційний суд винести виправдувальний вирок Віталію Марківу. Чи будуть ці докази долучені до розгляду справи у Мілані, має вирішити суддя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: