fbpx
Сьогодні
16:53 05 Вер 2020

У Зеленського прокоментували санкції РФ проти Порошенка та інших нардепів

Фото: Укрінформ

Офіс президента назвав санкції Росії проти українських нардепів та посадовців спекуляціями та пропагандою.

Про це повідомляє Офіс президента України.

У ОП зазначили, що мотивація подібних дій завжди не має очевидних логічних пояснень і носить ситуативний спекулятивний характер.

"Проте зараз цей "технологічний прийом" з боку РФ застосований на тлі низки скандальних подій – насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації та змушують світове співтовариство вкотре переглянути формати відносин з РФ у бік подальшої жорсткості й ізоляції. Цілком можливо, що таким нехитрим чином, санкційно атакуючи окремих наших громадян, РФ намагається захищати свої ситуативні інтереси та зменшувати інформаційний вплив численних негативних чинників на громадську думку всередині країни", – заявили у ОП.

У Офісі президента додали, що з такими підходами, РФ доведеться запроваджувати санкції проти усіх громадян України.

"Якщо сьогоднішнє запровадження обмежувальних санкцій стосується принципових позицій, які так чи інакше зачіпають наше ставлення до безумовності територіальної цілісності України, до високих стандартів демократії, свободи та прав людини, до непорушності постулату про країну-окупанта, яка анексувала частину наших територій, то по всіх цих позиціях ми абсолютно єдині. Незалежно від партійної приналежності та політичних розбіжностей. І в такому разі рекомендуємо запроваджувати санкції відразу проти всіх наших парламентаріїв і навіть проти всіх наших громадян. З метою економії часу, необхідного для складання індивідуальних санкційних списків. Так буде чесно й справедливо", – переконані у ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: