fbpx
Сьогодні
17:54 03 Вер 2020

У Раді не визнали вибори у Білорусі сфальсифікованими, але готові вводити санкції

У Комітеті Ради не визнали вибори у Білорусі сфальсифікованими, але готові вводити санкції.

Про це повідомила нардеп Єлизавета Ясько.

"Вчора та сьогодні парламентський комітет зовнішньої політики розглядав чотири проєкти заяв Верховної Ради щодо фальсифікації виборів і народних протестів у Білорусі.

У підсумку, наш комітет схвалив найбільш поміркований варіант 3053а. На жаль, депутати виявились не готовими заявити про невизнання результатів виборів. Також було відхилено мої ініціативи з закликом до уряду і прокуратури про документування порушення прав людини в Білорусі, створення умов для білоруських підприємців, що захочуть перевести свій бізнес до України. Шкода", – коментує вона.

Проте у Комітеті готові до запровадження санкцій проти білоруських високопосадовців

"Ми підтвердили, що готові до запровадження санкцій проти білоруських катів-високопосадовців; вимагаємо незалежного розслідування порушень прав людини, відкидаємо звинувачення Лукашенка щодо нашої держави.

Також ми виступаємо проти втручання Росії та ОДКБ у білоруські справи. До речі, аналогічне формулювання з нашої Білоруської декларації, «налякало» низку делегатів ПАРЄ. Сподіваюся, що українські парламентарі виявляться сміливішими.

Тепер проєкт заяви має бути заслуханий і проголосований у сесійній залі. Сподіваюсь, що наш парламент проявить солідарність з білоруським народом і виступить в унісон з європейськими колегами!", – зазначає вона.

Вчора та сьогодні парламентський комітет зовнішньої політики розглядав чотири проєкти заяв Верховної Ради щодо…

Posted by Lisa Yasko on Thursday, September 3, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: