fbpx
Сьогодні
12:51 31 Сер 2020

Поліція України відкрила справу через обшуки в Криму

Слідчі поліції Криму відкрили кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків в будинках кримських татар.

Про це інформує пресслужба МВС.

"Під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили інформацію про проведення незаконних обшуків в будинках українських громадян. Сьогодні вранці в Нижньогірському та Совєтському районах, а також в місті Судак тимчасово анексованого півострова окупанти проводять обшуки в будинках громадянських журналістів та активістів на очах у їхніх малолітніх дітей", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на момент обшуку в одному із помешкань знаходились дружина і четверо дітей, молодшому з яких – 2,5 місяці. Зазначається, що російські силовики приїхали на двох машинах моделі «Газель» без розпізнавальних знаків, а також автозаку, у якому перебувають співробітники ОМОНу.

Слідчі Головного управління поліції Криму дії окупаційної влади кваліфікували за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Наголошується, що винним загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Автономної Республіки Крим.

Представництво президента України в АР Крим у Фейсбук написали, що такі обшуки є черговим злочином окупаційної влади і продовженням системних злочинів з переслідування представників нелояльного кримськотатарського народу,

«Малолітні діти в цивілізованому світі не можуть прокидатися вранці від стуку у двері ФСБ РФ і купи озброєних людей тільки через те, що їх батьки є громадянськими журналістами та активістами. Росія намагається зробити з кожної незручної для режиму людини екстреміста. А солідарність це те, що їх дратує найбільше. Обшуки є продовженням системних злочинів по переслідуванню представників нелояльного кримськотатарського народу» – підкреслила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Нагадаємо, що у понеділок рано вранці в Нижньогірському, Судакському і Совєтському районах Криму пройшли обшуки в будинках кримських татар, 4 осіб затримали.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: