fbpx
Сьогодні
16:22 30 Сер 2020

На Харківщині сталися сутички між місцевими мешканцями та ромами, поліція відкрила справу про порушення рівноправ’я

У селі Андріївка Балаклійського району Харківщини сталися сутички між місцевими мешканцями та ромами, що мешкають на території району.

Про це пише поліція Харківщини.

"На сьогодні жителями Андріївки Балаклійського району було призначено мирну акцію з метою висловлення невдоволення діями ромских родин, що мешкають на території району. Біля домів ромів наразі зібралося близько 500 місцевих жителів. Мирна акція переросла у зіткнення.

На Харківщині сутички між місцевими мешканцями та ромами, поліція відкрила справу про порушення рівноправ'я

Відразу по тривозі було піднято особовий склад районної поліції, які евакуювали ромські родини з епіцентру конфлікту", – пише пресслужба.

У поліції зазначили, що в результаті події постраждалих осіб немає. Громадський порядок охороняють близько 80 працівників Балаклійського відділу поліції та бійців спецпідрозділів поліції особливого призначення.

Разом з тим, як повідомляє Суспільне, понад 500 людей у суботу в селі Андріївка вимагали від влади виселення з села ромів, від поліції — стежити за порядком. Після мітингу його учасники вирушили до будинку, де проживають роми, та намагалися прорватися на подвір'я.

На заваді людям став підрозділ поліції. У вікна будинку кинули яйця та каміння. Одне з вікон розбили. Згодом поліція вивезла з двору родину ромів на своєму автомобілі.

На Харківщині сутички між місцевими мешканцями та ромами, поліція відкрила справу про порушення рівноправ'я

За словами представника ініціативної групи Віталія Степаненка, учасники мітингу вимагають від правоохоронців звернути увагу на "конфлікти із ромами".

Він розповів про бійку 19 серпня, під час якої в селі побили хлопця. Чоловік пов'язує злочинність у селі зі збільшенням кількості ромів.

"Це було групове побиття хлопця на вул. Садовій. Це приблизно 20-25 людей. Побили за що — це у поліції запитаєте", – каже Степаненко.

На Харківщині сутички між місцевими мешканцями та ромами, поліція відкрила справу про порушення рівноправ'я

Після конфлікту, поліція порушила кримінальну справу про порушення рівноправності та хуліганство.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування. Санкції статей передбачають до 4 років в'язниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: