fbpx
Сьогодні
11:15 27 Сер 2020

Зеленський поговорив з заступником держсекретаря США: той запевнив, що Україна має двопартійну підтримку Америки

Президент Володимир Зеленський у Кривому Розі зустрівся із заступником Держсекретаря США Стівеном Біганом, який запевнив у підтримці України Сполученими Штатами.

Про це передає пресслужба президента.

Спілкування відбулося після телефонної розмови Володимира Зеленського з Держсекретарем США Майком Помпео.

"На зустрічі Володимир Зеленський порушив питання двосторонньої співпраці України та Сполучених Штатів Америки, зокрема щодо фінансової та військової підтримки нашої держави. Стівен Біган наголосив, що США є стратегічним партнером України, та підкреслив, що Україна має двопартійну підтримку у Сполучених Штатах… Говорячи про міжнародну політику, Стівен Біган дуже високо оцінив позицію України щодо невтручання в американські вибори", – йдеться у повідомленні.

Зеленський детально поінформував про стан перемовин щодо закінчення війни на Донбасі та просування до миру в Мінському й Нормандському форматах. Заступник Держсекретаря США назвав великим досягненням збереження всеосяжного та повного режиму припинення вогню впродовж 31 дня.

Також сторони обговорили стратегію дій держав в умовах пандемії. Зеленський зазначив, що країнам необхідно співпрацювати, щоб якнайшвидше повернутися до нормального життя та відновити роботу всіх галузей економіки.

Додатково вони обговорили події в Білорусі, погодившись, що ситуація потребує стабілізації та мирного врегулювання.

Крім того, Зеленський і заступник Державного секретаря США відвідали ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" та ознайомилися з роботою конвертерного цеху МБЛЗ.

До слова, підприємство є одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: