fbpx
Сьогодні
12:02 27 Сер 2020

У Білорусі у середу затримали більше 30 осіб, люди ховалися від силовиків в костьолі

У середу на акціях протесту у Мінську та інших містах Білорусі затримали більше 30 осіб.

Про це повідомляє правозахисний центр "Вясна".

Список затриманих на площі Незалежності у Мінську, опублікований на сайті центру, зараз налічує 26 людей, спершу повідомляли про 19. Більшість затриманих доставили до РУВС Радянського району Мінська, частину – до РУВС Жовтневого району.

Артема Ляву затримали вже після акції на одній з прилеглих вулиць, коли він повернувся до свого припаркованого авто, та відвезли у відділок міліції, де протримали усю ніч. Також обшукали його авто і телефон. О 7 ранку журналіста відпустили, не склавши протокол.

Поодинокі затримані є також у Бресті, Вітебську та декількох інших містах.

Нагадаємо, напередодні силовики розігнали акцію перед Червоним костелом в Мінську.

Понад півтори тисячі людей зібралися перед Червоним костелом в Мінську. Люди проводили мирну акцію, висловлювалися, використовуючи вільний мікрофон. До людей зверталися співробітники МВС, закликали розійтися. Демонстранти залишалися.

Пізніше на площі Незалежності з'явився ОМОН, частина людей виявилася закрита в Червоному костелі зовні. Під дверима чергували співробітники міліції.

Правоохоронці взяли "в облогу" костел – Euroradio повідомляє, що біля кожних дверей стояли силовики. Орієнтовно, понад 100 осіб сховалися від силовиків в Червоному костьолі. ОМОН заблокував усі двері в будівлі.

Потім телеграм-канали повідомили, що люди змогли вийти з костелу – їх не затримували. 

На самій площі почалися затримання. Деякі ЗМІ повідомляють, що дівчат відпускають, а хлопців "пакують" в автозаки.

Мобільний оператор Білорусі повідомив, що в столиці увечері 26 серпня повністю або частково відключать мобільний інтернет через розпорядження влади.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: