fbpx
Сьогодні
09:53 25 Сер 2020

Тихановська: Моя задача – підготувати нові вибори в Білорусі

Фото Reuters

Світлана Тихановська розповіла, що має намір робити, якщо стане тимчасовим президентом Білорусі, поки країна буде готуватися до нових виборів.

В інтерв'ю DW  Тихановська заявила, що навколо неї вже "утворилася команда з фахівців", які допоможуть їй "в цей складний період".

"Моє завдання полягає в тому, щоб цю команду згуртувати, організувати і направити в потрібне русло, а саме – на підготовку до нових чесних і прозорих виборів", – зазначила вона.

За час перебування у Вільнюсі Тихановська встигла поспілкуватися з деякими світовими лідерами. За її словами, всі вони були "дуже натхненні тим, що зараз відбувається в Білорусі, подвигом людей, що встали на захист своїх прав".

Російська сторона поки що утримується від контактів зі Світланою Тихановською і членами Координаційної ради опозиції, створеної її прихильниками в Білорусі. При цьому Тихановська запевнила, що вони готові до спілкування.

"Ми відкриті для всіх. Ми спілкуємося з усіма лідерами і представниками країн, які в цьому зацікавлені, і нікому не відмовимо в спілкуванні", – підкреслила вона.

Вона заявила, що Білорусь хотіла б мати близькі економічні і політичні відносини з усіма країнами. Головною умовою для цього є незалежність Білорусі.

"Це те, що взагалі не обговорюється, не продається, і не підлягає ніяким коментарям", – додала вона.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти Олександра Лукашенка. У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,1% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тихановська нібито набрала 10,1% голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: