fbpx
Сьогодні
15:14 24 Сер 2020

Рекордна хода. Тисячі людей вийшли на Марш захисників у Києві

Фото Reuters

Другий рік поспіль ветеранські організації України провели у День Незалежності Марш захисників — ходу в центрі Києва, яка є альтернативою офіційній програмі святкувань.

Цьогоріч, як минулого року, учасники акції пройшли маршем від столичного парку Шевченка до Майдану Незалежності та Європейської площі.

Марш тривав близько чотирьох годин і став наймасовішим «народним» святкуванням Дня Незалежності України у 2020 році. У фіналі його учасники виконали гімн та провели віче на головній площі столиці.

Марш захисників

Фото Reuters

В трансляції "Радіо Свобода" зазначили, що в марші взяли участь кілька десятків тисяч людей, а хода за своїм масштабом, ймовірно, перевершила торішній марш. Пізніше сьогодні орієнтовну кількість учасників назве Нацполіція.

Люди йдуть з дотриманням дистанції — на відстані витягнутої руки.

На Марші чергують поліція, поліція діалогу, медичні бригади.

Марш захисників

Фото Reuters

Першими в колонах йшли родини загиблих українських військових та героїв Небесної Сотні, а також поранені воїни та учасники Революції Гідності. Крім того, у перших рядах йшли активісти рухів FreeRiff, FreeKuzmenko, FreeDugar, обвинувачених у «справі Шеремета».

Є також колона кримчан, вони йдуть з державними прапорами України.

Окремо йде колона жіночого ветеранського руху.

У ході також беруть участь родини полонених і зниклих безвісти.

На Марш приїхали також люди з різних областей України.

Окремо йдуть представники полку "Азов", об'єднання "Сокол", Нацкорпусу.

Багато хто з учасників маршу йдуть з квітами.

Всього ветерани сформували 48 колон.

Марш захисників

Фото Reuters

Підтримати ветеранів та взяти участь у ході прийшли тисячі людей. Зрештою людьми заповнений весь парк Шевченка, вулиця Володимирська від перетину з бульваром Шевченка до перехрестя з вулицею Льва Толстого, а також бульвар Шевченка від вул. Терещенківській до станції Університет, Хрещатик, Майдан Незалежності.

Серед організаторів цьогорічного Маршу захисників — фонд Повернись живим, Рух ветеранів України та понад 10 інших ветеранських об'єднань з усієї країни.

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

Фото Reuters

У понеділок, 24 серпня, українці відзначають День Незалежності. Цей день відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акту проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчив новий статус Української держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: