fbpx
Сьогодні
Свято 09:30 24 Сер 2020

"Що для вас є найкращим рішенням за новітню історію України?" — запитали до Дня Незалежності

Редакція “Рубрики”, як медіа рішень, зібрала думки про найбільш зміннотворчі кроки — особисті та суспільні — за 29 років Незалежності України

29 років тому Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, що стало початком відліку років незалежності Рідної Неньки. А чи може краще привітати з Днем незалежності медіа рішень "Рубрика", ніж розказавши про найкращі рішення, що були застосовані в нашій державі?

Всією редакцією "Рубрика" розпитала українських митців, телеведучих, спортсменів, майнд-інфлуенсерів та меценатів про те, які рішення незалежної України вони вважають найбільш вдалими.

Так, співачка Віра Кекелія розповіла, що найбільші та найкращі зміни за роки незалежності відбулись у свідомості самих українців:

"Найважливіші для країни зміни — це ті, які відбуваються не на папері, не в закритих кабінетах, а в головах у простих людей. Саме вони завжди були первинними і приводили до змін в політиці, економіці та інших сферах життя. За роки незалежності наша свідомість змінювалося не раз, і кожен новий етап був для нас поворотним пунктом в історії. Я пишаюся українцями, які відстоюють свої права безстрашно і самовіддано, які боролися і борються за прекрасне майбутнє нашої красивої країни!

Так як я людина зі світу музики і ТВ, хочу відзначити високий рівень професіоналізму українців в цій сфері. Така кількість талановитих людей, як у нас, просто кружляє голову. Пишаюся, що у нас є майстри своєї справи, які працюють на світовому рівні. Наші хлопці знімають кліпи, роблять постановки для світових зірок. Але найбільше я пишаюся простими людьми, які знаходять в собі сміливість щось міняти, відкривати нову сторінку в історії, і в головах яких відбуваються ті самі зміни, які і рухають нас вперед».

Віра Кекелія

Віра Кекелія

Дивовижна спортсменка, яка підкорила 7 найвищих вершин всіх континентів, переплила Босфор (а це — 6,5 кілометрів!), а також змогла піднятись на 3 найвищі вершини Великобританії впродовж 24 годин, багаторазова чемпіонка різноманітних змагань, Тетяна Яловчак визначила коротко за однозначно:

"Я вважаю, що сила у єднанні"

Тетяна Яловчак

Тетяна Яловчак

Катерина Климюк, багаторазова чемпіонка в Україні і золота медалістка естафети на Універсіаді в Неаполі в 2019 році найкращим рішенням після прийняття незалежності України вважає введення безвізового режиму:

"Тому що ми можемо вирішувати нашу долю, а не підпорядковуватися іншим державам. Окрім нас самих, наші інтереси не відстоюватимуть інші держави ( маємо свою мову, пам'ятаємо історію якою вона була, можемо змінювати лад держави для нашого комфорту). А от спрощена процедура поїздки за кордон — це економія часу і коштів і нервів 😊".

Катерина Климюк

Катерина Климюк

Письменниця Тамара Горіха Зерня, відома своєю волонтерською діяльністю та авторка роману «Доця», який був відзначений як книга року BBС, найкращим рішенням назвала усвідомлене волонтерство:

"Це — момент, коли ми вирішили добровільно і сумлінно працювати на благо України, не очікуючи за це оплати. Момент, коли кожен із нас зрозумів, що наказу згори не буде. І що твоя армія воюватиме тим, що ти їй привезеш. Твої діти читатимуть те, що ти напишеш, і так далі, до дрібниць. Нам ніхто нічого не дасть просто так і ніхто не допоможе, наш добробут і наше благополуччя виключно у наших руках"

Тамара Горіха Зерня

Тамара Горіха Зерня

Українська гандболістка, заслужений майстер спорту України та призер літніх олімпійських ігор 2004 року Наталія Ляпіна, розказала:

"Одним з найкращих рішень , що до мене, це прийняття рішення про окреме міністерство молоді та спорту. Тому що, особливо, професійний спорт, являє собою окрему бізнес-схему та є основним прикладом для наслідування та розвитку здорової нації:

  • Поліпшення здоров'я.  Завдяки чіткому  режиму дня і фізичної активності відбувається зміцнення м'язів і імунітету.  Важливим моментом тут є оптимальність програми тренувань, узгодженої з можливостями організму.
  • Виховання внутрішньої сили.  Тренувальні умови мають на увазі розвиток високих моральних норм, таких, як лідерство і вміння працювати на результат, повністю віддаючись процесу.  А так як все це проходить в умовах жорсткого суперництва — обов'язково володіння такими етичними цінностями: умінням працювати в команді, а також з повагою ставитися до успіхів та поразок конкурентів.
  • Наукові досягнення.  Прагнення до максимально можливих показників,  причина постійного пошуку нових знань про організм людини, про його можливості та способи їх розширення.  Завдяки цьому проводиться величезна кількість досліджень, які, в свою чергу, знаходять застосування і в звичайному житті.
  • Вплив на емоції.  Спортивні видовища завжди є джерелом яскравих почуттів у вболівальників. Видовищність і яскравість змагань допомагає розслабитися і відволіктися від повсякденних проблем.
  • Комунікативність.  Вболівальники однієї команди завжди володіють особливим ставленням один до одного, так як об'єднані спільним інтересом.
  • Моделювання поведінкових образів.  За рахунок того, що навколо спортсменів-професіоналів створений ореол елітарності, їх поведінка стає моделлю для наслідування.  Особливо це відноситься до представників молодого покоління.
  • Формування віри в успіх.  Завдяки наочної демонстрації можливостей для будь-якого учасника домогтися високих спортивних результатів, підвищується загальна національна впевненість в здатності досягнення певного соціального статусу.
  • Реклама та медіа.  Беручи до уваги, що   професійний видовищно-комерційний спорт так само впливає на розвиток медіа-індустрії, яка його обслуговує, так само розвивається і робить гарну рекламу своїй країні на світовому рівні.
  • Інтеграція всіх сфер життя.  Активна популяризація вже давно вплинула на об'єднання більшості аспектів життя, з'єднавши разом все: від культури спілкування і харчування до стилю одягу"
Наталія Ляпіна

Наталія Ляпіна

Ірина Галай, перша українка, яка піднялась на Еверест, директор із розвитку в компанії з продажу нафтопродуктів сказала, що найбільш вдалим рішенням за роки незалежності була Революція Гідності:

"В цей час сталося об'єднання суспільства і глобальна трансформація українського народу! Ми показали приклад всьому світу і слова «Душу і тіло ми положим за нашу свободу» набули дійсно реального значення. На нашому прикладі багато країн почали свою боротьбу і зараз можемо спостерігати, як в Білорусії народ йде нашими кроками. Українці мають свою думку і якщо до неї не прислухаються, залишаються без українців:) пишаюся!"

Ірина Галай

Ірина Галай

Христина Стринадюк, мисткиня, що продовжує сімейну справу, засновниця творчої майстерні «Коцюбинського, 10», вибрала найкращим своє особисте рішення — жити і творити в Україні. 

"Ми не обираємо країну, в якій народитися, але можемо обрати ту, в якій жити. В мене ці два моменти зійшлися. Я відчуваю, що потрібна цій країні і можу тут зробити дуже багато корисного. Моя діяльність тут актуальна і "на часі". Тут в мені народжується безліч ідей і рішень". 

Христина Стринадюк

Христина Стринадюк

Олег Колодій бронзовий призер чемпіонату Світу  зі стрибків в воду найвидатнішим досягненням України назвав початок існування незалежної України. Солідарна з ним і Михайлова Аліна, волонтерка, парамедик-доброволець у першій окремій штурмовій роті ДУК ПС, пояснила:

"Свобода не дарується. За неї потрібно боротися. Як в прямому сенсі — сьогодні на фронті з російським окупантом, так і в мирних містах шляхом розбудови дійсно української, економічно сильної, стабільної, вільної та суверенної України. України в якій буде повага до Захисника. В якій буде збережено гідність та честь кожного. Та будуть пам'ятати Героїв, які віддали свої життя, щоб ми могли з гордістю називати себе українцями"

Аліна Михайлова

Аліна Михайлова

2941

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: