fbpx
Сьогодні
21:12 23 Сер 2020

У Раді хочуть розширити дію податкової знижки

Фото: golos.com.ua

Держава повинна заохочувати громадян займатися незалежною професійною діяльністю. Адже саме ці фізичні особи самостійно створюють для себе та інших робочі місця та розвивають власну справу, наголошує народний депутат Ігор Фріс («Слуга народу»).

Про це пише Голос України.

Саме тому він зареєстрував у парламенті законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення соціальних прав окремих категорій осіб» (№ 3977), яким пропонує поширити дію податкової знижки на осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність та не є суб'єктами господарювання.

«Як відомо, питання щодо надання самозайнятим особам, які провадять незалежну професійну діяльність, права на податкову знижку за наслідками звітного податкового періоду давно потребує вирішення. Зокрема, це стосується витрат самозайнятих осіб, як платників податку, на навчання та лікування, сплачених на користь навчальних та лікувальних закладів, а також права даної категорії осіб на соціальну пільгу», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Власне, документ вносить зміни до статей 14, 166, 169, 178 Податкового кодексу України у частині надання самозайнятим особам, які провадять незалежну професійну діяльність, права на податкову знижку та соціальну пільгу.

Законопроект уже передано на розгляд Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Висновку щодо нього ще немає, але громадські організації вже схвально оцінили його. Наразі ГО «Юридична сотня» виступила за ухвалення документа за основу та в цілому.

Довідково

Незалежна професійна діяльність — участь фізичної особи в науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності. А також діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів тощо за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою-підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: