fbpx
Сьогодні
10:23 21 Сер 2020

Зеленський прокоментував "зрив" вагнерівської операції спецслужб України: Це маячня

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про «зрив» можливої спецоперації українських спецслужб з затримання групи російських найманців з «ПВК Вагнера», яких врешті затримали в Білорусі і видали Росії.

У коментарі «Радіо Свобода» Зеленський назвав «маячнею» «злив якоїсь там операції».

«Маячня. Я про це читав. Сумно, що деякі засоби масової інформації передрукували «Комсомольську правду», здається, російську, зробили з цього сенсацію в Україні. Я не знаю ні про який «злив» якоїсь там операції», — сказав президент.

Питання журналістів про те, чи планувалася взагалі спецоперація, він назвав «провокаційним». «Навіщо ви ставите таке провокаційне питання? Навіщо зараз ви президенту України кажете, що операція планувалася?» — відповів Зеленський.

18 серпня журналісти Юрій Бутусов, Яніна Соколова та видання «Українська правда» писали про зрив спецоперації Служби безпеки та військової розвідки із затримання російських найманців з «ПВК Вагнера», яких зрештою затримали в Білорусі та видали Росії. Українські спецслужби, начебто, готували масштабну операцію з їх затримання, для чого виманили бойовиків у Білорусь. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак теж розцінив інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

Нагадаємо, що 14 серпня стало відомо, що "вагнерівці" ​​повернулися до Росії. У РНБО це назвали "недружнім кроком стосовно України", що може негативно позначитися на відносинах двох держав.

Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: