fbpx
Сьогодні
13:20 19 Сер 2020

"Кілька разів переказана брехня може комусь здатися правдою", - СБУ про нібито спецоперацію з "вагнерівцями"

Служба безпеки України не коментує чутки щодо інформації про участь СБУ у так званій вагнерівській спецоперації, називає їх фейком.

У відомстві назвали такі чутки медійною спецоперацією ворога.

"Служба безпеки не коментує чутки, не підтримує медійно інформаційні операції ворога та не бере участі в публічному обговоренні різних фантастичних сценаріїв. Тим більше коли такі інформаційні "вкиди" мають на меті нанесення шкоди Україні".

Однак, як виняток, у СБУ зазначають, що дані стосовно участі СБУ у так званій вагнерівській спецоперації є звичайним фейком. А його першоджерелом, наголошують в СБУ, понад тиждень тому було саме російське видання.

"Також заявляємо, що жоден співробітник Служби безпеки України не брав участі в розмовах бойовиків із вербувальником, які нібито зафіксовані на аудіозаписах. Тому титрування одного з учасників розмов, як "офіцер СБУ" є домислом та свідомою маніпуляцією", – підкреслюють у відомстві.

У СБУ наголошують, що ініціатори таких інформаційних "вкидів" діють за логікою "кілька разів переказана брехня може комусь здатися правдою". Тож у спецслужбі закликають українські ЗМІ та окремих лідерів суспільної думки в гонитві за сенсаціями більш уважно ставитися до інформаційної гігієни та не поширювати чуток на користь недружніх країн.

Щодо інформації про участь СБУ у так званій «вагнерівській спецоперації»Служба безпеки не коментує чутки, не підтримує…

Posted by Служба безпеки України on Wednesday, August 19, 2020

Глава Офісу президента Андрій Єрмак теж розцінив інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

Раніше деякі українські ЗМІ повідомили, що спецслужби України нібито готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків приватної військової компанії Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того як силовики доповіли про ці плани в Офіс президента, спецоперація провалилася.

Нагадаємо, що 14 серпня стало відомо, що "вагнерівці" ​​повернулися до Росії. У РНБО це назвали "недружнім кроком стосовно України", що може негативно позначитися на відносинах двох держав.

Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: