fbpx
Сьогодні
15:20 20 Сер 2020

Рада білоруської опозиції відреагувала на кримінальну справу: Наші цілі і способи законні

Фото Reuters

Координаційна рада опозиції Білорусі не бачить в своїх пропозиціях щодо врегулювання ситуації в країні порушення закону.

Так юрист і член ради Максим Знак прокоментував TUT.BY заяву генпрокурора Білорусі про порушення кримінальної справи щодо Координаційної ради (справу відкрито за статтею 361 Кримінального кодексу Білорусі "захоплення влади").

"Ми робили все відкрито і прозоро, все опубліковано і є в документах Ради. Ми не вбачаємо в цьому якогось порушення закону, навпаки бачимо дії законні, спрямовані на відновлення законності в країні. Якщо це – злочин, то у нас в країні великі проблеми з законністю", – сказав Максим Знак.

"Всі цілі і способи є законними, засновані на Конституції Республіки Білорусь. Члени Координаційної ради не поширювали заклики до захоплення державної влади, або насильницької зміни конституційного ладу Республіки Білорусь, або зраду державі, або вчинення акту тероризму або диверсії, або до вчинення інших дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь", – заявили в Раді.

Зазначимо, 15 серпня штаб кандидата в президенти Світлани Тихановської почав формування Координаційної ради. Він покликаний обговорювати і розробляти безпечні та стабільні механізми забезпечення передачі влади. До складу Ради увійшли близько ста осіб.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: