fbpx
Сьогодні
12:37 17 Сер 2020

Справа Окружного суду: суддя Вовк каже, що прийшов на допит у НАБУ, а там нікого не було

Оголошений у розшук голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк стверджує, що прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро України в зазначений у повістці час, але нікого не застав на місці й через 40 хвилин очікування пішов.

Про це Вовк написав у Фейсбуці.

"Сьогодні о 8-й годині ранку мав відбутися допит, заради якого вони так голосно й абсолютно незаконно нібито оголошували мене «в розшук». Я, як законослухняний громадянин, прийшов на призначений час, проте не застав у НАБУ нікого, крім журналістів, яким хтось дбайливо повідомив про час мого приходу.

Слідчого на місці не виявилося. Спроби моїх адвокатів зателефонувати і з'ясувати, чому він ігнорує власний захід, не увінчалися успіхом – слідчий не брав слухавку. 40 хвилин очікування. І ми пішли", – заявив Вовк .

На його думку, "НАБУ, як і минулого року, не збирається розслідувати справу".

Нагадаємо, за підсумками обшуків детективи НАБУ оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, Павло Вовк та підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

НАБУ також опублікувало записи розмов Вовка з Холоднюком і лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вони обговорюють конкурс з обрання нового очільника Державної судової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

У НАБУ заявили, що голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: