fbpx
Сьогодні
17:30 15 Сер 2020

Венедіктова підписала подання про відсторонення Вовка та інших суддів ОАСК

Фото: gp.gov.ua

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення з посад голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег.

Це підтвердив сам Вовк у повідомленні у Facebook.

Загалом відсторонили від посади семи суддів Окружного адміністративного суду Києва. Наступного тижня суддя Вовк та інші служителі Феміди мають з'явитися у НАБУ для допиту. Ще раніше суддів оголосили у розшук.

Сам же Павло Вовк заявив, що це дуже хороша новина. Мовляв, судді ОАСК найбільше зацікавлені в тому, щоб детективи НАБУ мали можливість довести "абсурдність своїх звинувачень".

"Ми більш ніж будь-хто інший зацікавлені в тому, щоб НАБУ отримало можливість довести всі їхні абсурдні звинувачення. Щоб вони не розповідали ЗМІ про те, що їм хтось заважає і що нас хтось "покриває". У НАБУ дуже хотіли, щоб прокурор підписала подання – прокурор підписала. Це насправді ніяк не вплине на розслідування", – твердить Вовк.

Він переконаний, що це рішення жодним чином не вплине на розслідування, а детективи НАБУ бодай "перестануть лити бруд на генеральну прокурорку й на президента".

Нагадаємо, за підсумками обшуків детективи НАБУ оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, Павло Вовк та підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

НАБУ також опублікувало записи розмов Вовка з Холоднюком і лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вони обговорюють конкурс з обрання нового очільника Державної судової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

У НАБУ заявили, що голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

Сам Павло Вовк сказав, що перебуває у відпустці і підозру йому не вручали. Те ж саме стверджує і голова Судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: