fbpx
Сьогодні
16:30 13 Сер 2020

Міліціонер з Гомеля, який закликав колег не бити протестувальників, виїхав з Білорусі

Колишній дільничний з Гомеля Іван Колос після того, як у відеозверненні закликав силовиків припинити насильство проти мирних протестувальників, виїхав з Білорусі, побоюючись затримання.

Про це він розповів до інтерв'ю Медізоні.

За його словами, через 20 хвилин після публікації відео, начальство приїхало до нього додому і відібрало посвідчення і форму. Того ж дня його колеги попередили, що є можливість затримання і він спішно, в ніч на 13 серпня, залишив Білорусь.

«Довелося з країни виїхати. Мої ж колеги, з якими добре спілкувався, сказали, що потрібно це зробити. Хоча начебто ніяких злочинів не вчинив, але в умовах теперішньої незаконності можуть нашити-пришити все, що завгодно», – розповів він.

Іван Колос пояснив, що виступив зі зверненням до товаришів по службі з закликом припинити звірства і визнати Світлану Тихановську законним президентом, оскільки «хотів своїм прикладом показати, що боятися не треба, варто це робити, потрібно бути з білоруським народом».

«Сподіваюся, моє відео підштовхне багатьох все-таки скласти зброю, тому що… Не варто влаштовувати геноцид свого народу. У соцмережі мені надсилали багато вдячних листів. Але я так зрозумів, далеко не всіх співробітників це зворушило», – сказав він.

Нагадаємо, що по всій Білорусі вирують масові протести, які почалися після фальсифікованої перемоги Олександра Лукашенка на президентських виборах.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, на виборах 9 серпня перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,08% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська нібито набрала 10,09% голосів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: