fbpx
Сьогодні
12:05 13 Сер 2020

Україна вимагає владу Білорусі звільнити українських правозахисників, - Єрмак

Україна звертається до влади Білорусі з вимогою якомога швидше звільнити незаконно затриманих у Мінську українських правозахисників і журналістів Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, громадяни України Костянтин Рєуцький та Євген Васильєв були затримані білоруськими правоохоронцями без будь-яких законних підстав.

"За інформацією української сторони, вони не порушували жодних законів Республіки Білорусь, не брали участі в жодних заворушеннях чи масових акціях, не мали при собі заборонених предметів чи матеріалів.

Правозахисники відвідували Білорусь виключно задля отримання достовірної інформації про те, що там відбувається, та задля коментування останніх подій у Мінську для українських засобів масової інформації. Свобода слова та свобода вільного пересування – базові демократичні принципи, які поважаються в усьому світі. Їхнє порушення неприпустиме", – сказав Єрмак.

Він зазначив, що МЗС України через українське дипломатичне представництво активно працює для найшвидшого встановлення та звільнення всіх українців, затриманих під час останніх подій.

Єрмак також наголосив, що Україна надзвичайно цінує добросусідські відносини з Республікою Білорусь. "Ми набагато більше, ніж просто сусіди, – ми завжди були добрими друзями та партнерами".

Повідомлялося, що 12 серпня орієнтовно о 17:00 у Мінську були затримані двоє громадян України – Костянтин Рєуцький і Євген Васильєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: