fbpx
Сьогодні
09:45 13 Сер 2020

Четверта ніч і ранок протестів у Білорусі: квіти та ланцюги солідарності

фото: Радіо Свобода

12 серпня в Мінську та інших містах Білорусі четвертий день тривали масові протести у зв'язку з оголошенням Александра Лукашенка переможцем на чергових президентських виборах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Акції протесту 12 серпня почалися ще вдень – жінки по всій Білорусі виходили на вулиці з квітами і ставали в "ланцюги солідарності" на знак протесту проти жорстокості силовиків під час розгону демонстрантів.

У Мінську ще о 17.35 знову закрили станції метро "Жовтнева", "Купалівська",  "Площа Леніна", "Площа Перемоги", а з 18. 00 ще й станції "Немига", "Фрунзенська" і "Молодіжна". Багато магазинів, кафе, інші громадські установи закрилися раніше звичайного.

Увечері люди продовжували виходити на вулиці в різних районах Мінська: ставали в "ланцюги солідарності", просто збиралися і стояли або разом прогулювалися з квітами, кричали  "Живе Білорусь", "Змін", співали.

До учасників акцій під'їжджали автозаки і мікроавтобуси з ОМОНом, людей розганяли, але вони знову збиралися.

Протестувальників затримували, деяких били, іноді знову застосовували шумові гранати і гумові кулі.

Акції пройшли і в регіонах: Гродно, Могильові, Гомелі, Бресті, Вітебську, Борисові, Барановичах, Бобруйську, Ліді, Фаніполі, Рогачеві, Новополоцьку, Смолевичах та інших містах.

У Гомелі ввечері 12 серпня відбулася акція протесту. На перехресті вулиць Савецької та Комсомольської на них напали солдати Внутрішніх військ МВС із підрозділу 5525. Людей почали розганяти.

Люди ввечері в Мінську кричали лозунги "Живе Білорусь" та інші з вікон своїх будинків.

Раніше повідомлялося, що у Білорусі після затримання силовиками помер 25-річний житель Гомеля.

У Мінську з самого ранку дівчата знову шикуються в ланцюги солідарності. Дівчата з квітами стоять біля метро на Кам'яній горі, на проспекті Дзержинського, і в центрі – на проспекті Незалежності – біля кінотеатру «Жовтень».

У Мінську вранці медики 1-ї міської лікарні стали "живим ланцюгом".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: