fbpx
Сьогодні
16:08 10 Сер 2020

У “Восток SOS” прокоментували створення "вільних економічних зон" на Донбасі

Правозахисники громадської ініціативи "Восток-SOS" прокоментували створення "вільних економічних зон" на Донбасі.

Свою думку Восточному варианту висловив правозахисник, журналіст, директор "Восток SOS" Костянтин Рєуцький.

На думку Рєуцького, слід чітко розмежовувати плани віцепрем'єр-міністра України і учасників Тристоронньої контактної групи. Якщо у першому випадку це принесе інвестиції в регіон, то до другого плану слід ставитися з обережністю.

"У цілому, певні податкові пільги для підприємців, для інвесторів, які захотіли б ризикнути і взяти участь у відновленні Донбасу, самому Донбасу, очевидно, необхідні. Якщо будуть однакові умови, скажімо, у Прикарпаття і Донбасі, то інвестор, скоріше, вибере, умовно, Івано-Франківськ, а не Станицю Луганську. Тому що з точки зору ведення бізнесу це дуже ризиковано. Компенсувати ці ризики можливо тільки якимись податковими послабленнями. Якщо це має на увазі пан Резніков, то з таким підходом я згоден.

Якщо говорити про пропозицію, яка дозволить торгувати з тимчасово окупованими територіями, то мені незрозуміла, в принципі, риторика. "Транскордонне співробітництво", "транскордонні проекти", "сіра зона" по відношенню до Золотого і інших населених пунктів. Це все говорить про те, що люди, які висловлюють подібне, або погано орієнтуються в поточній політичній і військовій ситуації, або цілеспрямовано мультиплікують російські наративи. Я не прихильник торгівлі з окупованими територіями, в тому сенсі, що ми не можемо купувати у них продукцію. А обговорювати умови, на яких би українська продукція продавалася б, в цьому я нічого поганого не бачу. Знову ж потрібно дивитися, ким це артикулюється і як ці пропозиції оформлені", – говорить він.

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: