fbpx
Сьогодні
09:41 10 Сер 2020

Протести в Білорусі: Слідчий комітет відкрив кримінальні справи

Фото TUT.by

Слідчий комітет Білорусі повідомив, що після вчорашніх подій порушили кримінальні справи. Постраждалими назвали десятки співробітників міліції.

Про це пише білоруське видання TUT.BY.

"Слідчим комітетом порушено кримінальні справи за фактами масових заворушень і насильства по відношенню до співробітників органів внутрішніх справ. Вони мали місце на території міста Мінська і ряду інших регіонів країни сьогодні вночі, – сказав глава СК Іван Носкевич. – Всі протиправні дії супроводжувалися насильством до співробітників міліції, десятки з яких постраждали".

Правопорушення супроводжувалися і знищенням майна, опором представникам влади. При оглядах правоохоронці зафіксували використання в якості знарядь злочинів сміттєві контейнери, лавки, палиці, каміння, уламки тротуарної плитки, скляні пляшки, а також легкозаймисті рідини.

"В даний час більше 100 слідчих працюють на місцях подій".

"Уже зараз порушено кримінальні справи за фактами організації масових заворушень та участі в них по різних частинах ст.293 КК. Відповідальність за дані дії відповідно – до 8 і 15 років позбавлення волі".

Після закриття виборчих дільниць і перших даних державного екзит-полу по всій країні почалися масові протести. У Мінську та інших містах почалися сутички протестувальників з силовиками. Застосовуються водомети, гумові кулі сльозогінний газ і світлошумові гранати

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: