fbpx
Сьогодні
21:50 07 Сер 2020

Зеленський розповів, як хоче "остаточно закрити кейс війни"

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що на наступній зустрічі лідерів Нормандської четвірки в Берліні будуть зафіксовані успіхи перемир'я в Донбасі, що дозволить рухатися далі для остаточного припинення війни.

Про це президент написав на своїй сторінці в Facebook.

"Наступна зупинка – Берлін, де ми зафіксуємо проміжні успіхи перемир'я і рушимо далі. Щоб остаточно закрити кейс війни. І ми зробимо все, щоб так і було. І зробимо це прозоро, відкрито. А якщо щось піде не так, то тоді кожен буде розуміти, що і чому пішло не так. і хто в цьому винен", – вважає Зеленський.

За його словами, "Нормандія" дала величезний поштовх, щоб була напрацьована "логістика світу", "Мінськ" відпрацьовує правила і дає можливість обговорювати вкрай непрості запитання.

"А одинадцять днів тиші доводять: якщо все робити правильно і наполегливо, то шанс обов'язково буде. Вже є", – додав він.

Президент України заявив, що й інша сторона повинна нарешті зрозуміти цінність світу, і теж ретельно дотримуватися режиму припинення вогню.

"Що далі? А далі – знову важкі переговори. "Нормандія" – це відправна точка, яка дозволяє повернути цю нашу багатостраждальну територію до цивілізації. Туди, де працюють закони. Де поважають права людини. "Нормандія" – це початок свободи Донбасу. І це початок великого шляху", – зазначив він.

Зрозуміло, що Донбас нині – це перш за все про війну. На превеликий жаль, ми все ще маємо її у своєму домі. Але якщо не…

Posted by Володимир Зеленський on Friday, August 7, 2020

Нагадаємо, що вже одинадцяту добу поспіль після оголошення режиму припинення вогню немає бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил.

Відзначається, що підрозділи Об'єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню і перебували напоготові до адекватного реагування на можливі небезпечні дії противника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: