fbpx
Сьогодні
11:11 30 Лип 2020

МЗС: Бойовики, затримані у Білорусі, могли бути використані для дестабілізації ситуації перед виборами

Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Про це заявила речник МЗС Катерина Зеленко.

"Україна давно попереджала, що учасники російських окупаційних сил та незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на Сході України, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу.

Виявлення цих бойовиків у Білорусі підтверджує цей факт і свідчить, що вони можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Білорусі напередодні президентських виборів", – йдеться у коментарі речника МЗС.

У міністерстві підкреслили, що уважно стежать за ситуацією навколо затримання білоруськими правоохоронцями кількох десятків російських бойовиків.

"У зв'язку з цим наголошуємо, що Україна розвиває добросусідські відносини з сусідньою Білоруссю, всебічно підтримує  її суверенітет і незалежність. Питання щодо можливої екстрадиції чи інших правових дій будуть вирішуватися відповідними  правоохоронними та спеціальними органами".

Нагадаємо, 29 липня білоруські силовики заявили про затримання на території країни 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії Вагнера.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: