fbpx
Сьогодні
20:51 29 Лип 2020

Затримані в Білорусі російські бойовики "Вагнера" воювали на Донбасі

Шестеро осіб, пов'язаних із ПВК Вагнера, яких затримали у Мінську, брали участь у війні на Донбасі на боці терористів

Про це повідомляє російське видання "Фонтанка".

4 з 6 найманців – народились на Донечинні.

"57-річний уродженець Донецька Олега Дрига і його 34-річний земляк Геннадій Фетисов, 39-річний уродженець Слов'янська Максим Кошман з позивним "Коршун", 36-річний Павло Нижник з Макіївки брали участь в українському конфлікті на боці "ДНР", – зазначає видання.

За даними росЗМІ, також були затримані 39-річний Ігор Шеломенцев з Улан-Уде і 39-річний Тахір Бахтігараєв із Пермі, які також воювали у складі терористів.

Серед найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", затриманих 29 липня під Мінськом, було кілька осіб із "батальйону" російського письменника Захара Прилєпіна, який воював на Донбасі за бойовиків. Про це він написав у Facebook.

"Серед затриманих у Мінську представників деякої ПВК дійсно є кілька колишніх бійців із нашого батальйону (якого наразі вже немає). Те, що люди, які воювали і воюють в армії ДНР і ЛНР, воюють не тільки там, давно відомо. Виїжджають вони й у Сирію, і в інші теплі країни, де воюють", – ідеться в пості.

Прилєпін вважає, що найманці перебували в Мінську не з метою дестабілізації ситуації в Білорусі перед президентськими виборами, які мають відбутися 9 серпня.

"Якщо білоруське керівництво почне цю історію використовувати із власною метою, це, звичайно, матиме безглуздий вигляд. Наскільки я можу судити збоку, звичайна історія: добре навчені люди рухаються в певних напрямках своїми маршрутами, у них свої справи, і жодна Білорусія їм не потрібна. Те, що три десятки мужиків у камуфляжі збиралися в якийсь інший бік, і білоруським спецслужбам чудово, упевнений, відомо", – написав Прилєпін.

Водночас російська служба "Радіо Свобода" вважає, що затримані найманці ПВК "Вагнер" слідували до Судану.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: