fbpx
Сьогодні
22:07 25 Лип 2020

Кулеба закликав посилити тиск на Кремль

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав посилити тиск на Росію через порушення прав людини в окупованому Криму.

Про це він написав у Twitter.

За його словами, дії російської влади в окупованому Криму – збільшення порушень прав людини та мілітаризація вимагають збільшення тиску на Кремль.

"Москва вже втратила шанси на успіх спроб нормалізувати незаконну окупацію Криму. Водночас, наростаючі порушення прав людини і мілітаризація Криму вимагають посилення тиску на Кремль, аби він завершив окупацію та повернув тимчасово окупований півострів Україні", – написав Кулеба.

Він зазначив, що сьогодні виповнюється 2 роки з оголошення Кримської декларації Майкла Помпео.

"Цей історичний документ чітко зафіксував: США ніколи не визнають спробу Росії анексувати Крим і готові дотримуватися політики невизнання допоки територіальна цілісність України не буде відновлена", – нагадав Кулеба.

Міністр висловив вдячність США, які на 80-ту річницю Декларації Уеллеса кілька днів тому підтвердили політику невизнання окупації Криму, надіславши Москві чіткий сигнал: незаконна окупація, заснована на військовій силі, ніколи не втримається, вона тимчасова та одного дня завершиться.

Тим часом, Росія визнала екстремізмом заклики повернути окупований Крим Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: