fbpx
Сьогодні
19:51 24 Лип 2020

Резніков заявив, що для врегулювання конфлікту на Донбасі доведеться залучити миротворців

Для врегулювання конфлікту на Донбасі в будь-якому випадку доведеться вдатися до інституту миротворців. І можливо, Росія навіть погодиться, якщо йтиметься про «режим збереження особи».

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю журналу «Фокус».

За його словами, у будь-якому випадку, навіть після ухвалення політичного рішення про виведення російських військ, на окупованій території не зможуть зайти поліція і Національна гвардія, тому доведеться вводити миротворців.

"Є таке поняття як "збереження миру" і "створення миру". "Створення" – це силова акція, на яку ніхто не піде, насамперед Рада безпеки ООН, тому що мандат дуже жорсткий, складний, ризикований і дорогий. А ось "збереження миру" – більш ймовірна історія. Миротворці заходять і розділяють сторони. Думаю мало хто вірить, що це можливо, але теоретично – так", – зазначив він.

Також Резніков додав, що існує ймовірність застосування мандату ОБСЄ, оскільки він вводиться в дію в режимі консенсусу, тобто ніхто не має права вето. Зокрема, віцепрем'єр покладає надію на підтримку з боку Швеції, яка буде головувати в ОБСЄ наступного року.

"Росія може погодитися (на такий варіант – ред.) якщо йтиметься про режим збереження обличчя. Після заходу миротворців починається погашення гарячої фази, далі – перехідний період у присутності міжнародних спостережних адміністрацій або комісій, які зможуть здійснювати навіть якісь елементи перехідного правосуддя. Це реалізовані речі", – додав Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: