fbpx
Сьогодні
10:37 23 Лип 2020

У ВООЗ кажуть, що раніше 2021 року не буде масової вакцинації від COVID-19

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що вакцина від коронавірусу не буде масово застосовуватися щонайменше до 2021 року.

"Якщо реально дивитися на ситуацію, то перш ніж почнеться вакцинація людей, настане перша половина наступного року", – заявив глава програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я Майкл Раян.

Одночасно він зазначив, що дослідники вже досягли серйозних успіхів у розробці вакцини проти COVID-19.

Багато країн працюють над створенням подібного препарату. Так, напередодні Дональд Трамп заявив, що в США почалися фінальні випробування двох вакцин від коронавірусу, і в найближчі тижні варто очікувати останньої стадії випробувань ще чотирьох.

Координатор досліджень в Бразилії Дімас Ковас повідомив, що у вівторок в Бразилії почалися випробування вакцини від COVID-19, виробленої китайською фармацевтичною компанією Sinovac.

У вівторок видання The Times of India повідомило, що клінічні випробування розробленої Оксфордським університетом вакцини від коронавірусу незабаром почнуться в Індії. Проводити випробування буде індійська компанія-виробник вакцин Serum Institute, яка співпрацює з Оксфордським університетом. Однак приступити до даної фазі тестування вакцини фахівці зможуть тільки після того, як отримають відповідну ліцензію від індійської влади, відзначала газета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: