fbpx
Сьогодні
16:04 22 Лип 2020

Рада НБУ призначила нового заступника голови Нацбанку

Рада НБУ призначила заступником голови регулятора ексзаступника міністра фінансів Юрія Гелетія.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

"Рада Національного банку під час засідання 22 липня 2020 року призначила заступником Голови Національного банку Юрія Гелетія", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кандидатуру Гелетія для призначення на цю посаду Раді НБУ подав голова регулятора Кирило Шевченко.

У пресслужбі додали, що Олег Чурій з 23 липня 2020 року припинить виконання повноважень заступника голови НБУ у зв'язку із завершенням строку повноважень та звільненням з посади.

"Юрій Гелетій – політично незалежний технократ, досвідчений та обізнаний професіонал. Він має достатній практичний досвід роботи в державному секторі та безпосередньо в Національному банку. Юрій Гелетій користується повагою та підтримкою міжнародних фінансових кіл і партнерів. Я впевнений, Юрій зможе гідно застосувати свої знання та досвід як член команди Національного банку", – цитує пресслужба слова голови НБУ Шевченка.

Коментуючи припинення повноважень Чурія, голова НБУ зазначив що переконаний, що український фінансовий ринок за останні п'ять років змінився на краще.

"Він став надійнішим, сучаснішим і прозорішим. Нарешті він стає частиною світової фінансової системи. Все це свідчить, що Національний банк може проводити справжні реформи, від яких виграє і бізнес, і громадяни. Я особисто дуже давно знаю та поважаю Олега Чурія як професіонала і щиро дякую за вагомий внесок та здійснені реформи", – зазначив Шевченко.

Раніше новий очільник НБУ провів зустрічі зі Світовим банком, ЄБРР та послами G7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: