fbpx
Сьогодні
13:03 22 Лип 2020

Новий очільник НБУ провів зустрічі зі Світовим банком, ЄБРР та послами G7

Голова Національного банку Кирило Шевченко провів перші зустрічі із представниками Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку та Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Співпраця зі Світовим банком, так само як і співпраця з Міжнародним валютним фондом, відкриває для України доступ до зовнішнього фінансування, яке важливе для нашої країни", – наголосив Шевченко під час зустрічі з віце-президентом Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б'єрде.

Він додав, що Національний банк продовжуватиме політику прозорого і прогнозованого партнерства.

Натомість Б'єрде висловила сподівання, що нове керівництво продовжуватиме політику Національного банку, зокрема таргетування інфляції та режим гнучкого курсу.

Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне зауважив, що Національний банк досі був рольовою моделлю в питанні ефективності та прозорості в роботі і висловив сподівання, що так залишиться і в майбутньому

Кирило Шевченко на зустрічі з послами країн Великої сімки зазначив, що Центральний банк України залишиться й надалі незалежною та технократичною інституцією, яка ухвалюватиме аполітичні та економічно вмотивовані рішення. Принцип колегіального ухвалення рішень теж залишається незмінним «золотим стандартом» НБУ, наголосив Шевченко.

Він підтвердив, що головним завданням Нацбанку залишається забезпечення цінової та фінансової стабільності, водночас власними пріоритетними напрямами роботи він визначив відновлення активного кредитування, підтримання реформи корпоративного управління в державних банках (у тому числі через захист інституту незалежних директорів у наглядових радах), збереження макрофінансової стабільності та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: