fbpx
Сьогодні
14:04 20 Лип 2020

Затримання Новака: в НАБУ пояснили, у чому підозрюють екс-голову "Укравтодору"

По справі екс-голови "Укравтодору" Славоміра Новака провели 50 обшуків в Києві, Львові та на території Польщі. Притягнуто до відповідальності 4 особи, низку осіб затримано.

Про це повідомив на брифінгу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Крім того, за його словами, злочинні дії розпочинались на території України, а завершувались на території іншої держави.

По справі екс-голови "Укравтодору" Славоміра Новака були оголошені три підозри в Польщі. Крім того, одна підозра оголошена й в Україні.

"Ми оголосили одну підозру, яку польська сторона нам передала, слідчі дії тривають" заявив в.о. голови САП.

Також директор НАБУ Артем Ситник уточнив, що підготовлені детективами і прокурорами в Україні підозри направлені в Польшу для оголошення. Аналогічно з польськими підозрами, які вручають в Україні.

За його даними, у головного підозрюваного подвійне громадянство – Польщі і України.

Ситник сказав, що НАБУ перевіряє тендери "Укравтодору" на суму близько 270 мільйонів євро. У рамках справи Славоміра Новака перевіряються контракти за 2016-2019 роки.

"Сума тендерів, яка відпрацьовується в рамках розслідування складає 270 мільйонів євро…Особа (колишній очільник "Укравтодору" Новак – ред.) займала певну посаду й використовувала її для отримання неправомірної вигоди, адже сам механізм отримання неправомірної вигоди був напрацьований за межами України", – сказав він.

Директор НАБУ зазначив, що в рамках слідства перевіряються епізоди в період з 2016 по 2019 рік.

"На даний час йому пред'явлена підозра в Польщі… Ми передали частину інформації, наша інформація також використовувалася в підозрі", – додав т.в. голови САП Максим Грищук.

"Подальші кроки – це обрання запобіжного заходів для тих осіб, які відпрацьовуються щодо цих злочинів, так і на предмет виявлення активів", – сказав Ситник.

У НАБУ додали, що наразі слідчі дії тривають, зокрема, проводиться виявлення та арешт активів спільно із польськими колегами.

Слідство стверджує, що колишній голова "Укравтодору" отримував неправомірну вигоду, перебуваючи на посаді.

Нагадаємо, НАБУ спільно з польськими правоохоронцями проводили санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі.

Зазначимо, сьогодні у Польщі затримали колишнього міністра транспорту Польщі, колишнього голову Державної служби автомобільних доріг України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: