fbpx
Сьогодні
17:11 17 Лип 2020

Нардеп ОПЗЖ Волошин заявив про відсутність в України суверенітету, 5 фракцій вимагають оцінку його слів правоохоронцями

Нардепи фракцій "ЄС", "Голос" і "СН", а також депутатських груп "За майбутнє" і "Довіра" вимагають від голови ВР Дмитра Разумкова направити запити в правоохоронні органи через слова Волошина

Про це від імені депутатів фракцій "Європейська Солідарність", "Голос", "Слуга народу" та груп "Довіра" та "За майбутнє" заявив нардеп Тарас Батенко, повідомляє Цензор.НЕТ.

Зазначимо, нардеп ОПЗЖ Олег Волошин заявив із трибуни парламенту, що Україна перебуває під зовнішнім управлінням.

"Хто захоче повертатися до країни, де всі жебракують? Хто захоче повертатися до країни, яка не має суверенітету? Я вчора спеціально не прийшов на урочисте зібрання [Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України], оскільки нема чого відзначати, суверенітет повністю відданий під зовнішнє управління", – сказав Волошин.

У відповідь нардепи видали колективну заяву.

"Щойно ми стали свідками плювка представника п'ятої колони в українському парламенті в тисячолітню історію України. Плювок, який був здійснений у пам'ять мільйонів українців, які загинули в боротьбі за незалежність України, які поневірялися по таборах, в'язницях, психіатричних лікарнях. Фраза про те, що Україна не має суверенітету, сказана народним депутатом України, представником окремої фракції в цьому залі. Усі фракції і групи, які вийшли до цієї трибуни, вимагають від голови Верховної Ради належної реакції, направлення запитів і листів до правоохоронних органів, і українське суспільство дасть належну оцінку, тому що такий депутат Верховної Ради не може носити ім'я народного обранця вільної, незалежної України", – зазначив Тарас Батенко в оточенні депутатів.

У відповідь на слова члена фракції "ОПЗЖ" голова Верховної Ради зазначив, що порушувати в залі засідань питання, які ставлять під сумнів суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, неприпустимо.

"Я звертаюся до всіх у цьому залі. Ми вчора з вами святкували річницю Декларації про державний суверенітет. І давайте в цьому залі ніколи не будуть порушуватися питання, які хоч якось під сумнів ставитимуть незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність нашої держави", – сказав спікер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: