fbpx
Сьогодні
20:14 15 Лип 2020

Зеленський вніс до Ради невідкладний законопроект про держпідтримку культури та туризму

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект № 3851 про державну підтримку культури, туризму та креативних індустрій. Відповідний документ уже зареєстрували у Раді, він визначений президентом як невідкладний.

Хоча текст проекту ще відсутній, в прес-службі Офісу президента заявили, що документ передбачає звільнення від податку на прибуток підприємств та ПДФО культурних грантів, наданих для проектів і програм у сфері культури, туризму та в секторі креативних індустрій.

Крім цього, передбачається пільгова ставка ПДВ у розмірі 7% для більшої доступності театральних вистав та постановок, виступів мистецьких колективів, артистів, а також виставок, кінематографічних прем'єр, екскурсій у музеях та зоопарках, культурно-мистецьких заходів тощо.

А також:

  • зниження до 7% ПДВ на поширення та показ фільмів, адаптованих в україномовній версії інклюзивного призначення, а також зі спеціальними українськими субтитрами
  • з 2023 до 2025 року – тимчасове звільнення від ПДВ послуг з розповсюдження та показу національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України та адаптованих в україномовній версії;
  • звільнення від ПДВ ввезення в Україну товарів, що є національною кінематографічною спадщиною, та продовження до 2025 року звільнення від ПДВ операцій з постачання та виробництва національних фільмів.

Зазначається, що знижена ставка ПДВ для культурних і креативних індустрій для стимулювання попиту в цих галузях існує в багатьох країнах Європи та світу. У Франції, Іспанії та інших країнах Євросоюзу це дає додатковий поштовх розвитку культури, особливо в умовах кризи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: