fbpx
Сьогодні
23:14 15 Лип 2020

Став відомий потенційний кандидат від "Слуги народу" в мери Києва

У четвер, 16 червня, в "Слугу народу" визначаться з кандидатом в мери Києва від партії.

На засіданні фракції заплановано провести праймеріз. У ньому візьмуть участь п'ять кандидатів – Олександр Дубинський, Олександр Качура, Ірина Верещук, Микола Тищенко та Дмитро Гурін.

Два незалежних один від одного джерела в керівництві фракції повідомили НВ, що найбільші шанси на перемогу в праймеріз має Верещук. У неї є і підтримка президента Володимира Зеленського, додають співрозмовники.

Але соцопитування не показують високий рейтинг у Верещук серед киян, лідером досі залишається нинішній мер Віталій Кличко. "Якщо працювати, то шанси перемогти є", – зазначає джерело НВ.

У Ірини Верещук вже є досвід управління містом. З 2010 по 2015 роки вона була мером містечка Рава-Руська, Львівська область. Балотувалася від партії бізнесмена Сергія Тігіпка "Сильна Україна". З посади Верещук пішла достроково, за її словами, через політичний тиск. У 2019 році пройшла в парламент від Слуги народу, в партійному списку була під номером 29.

З перших днів роботи в парламенті їй приписували тісні зв'язки з кумом президента РФ і лідером "Опозиційною платформи – За життя" Віктором Медведчуком. Хоча сама Верещук це заперечує, при цьому вона постійний гість на телеканалах, що належать бізнес-партнеру Медведчука Тарасу Козаку.

Раніше Верещук офіційно оголосила про участь у праймеріз "Слуги народу" на мера Києва.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада проголосувала проєкт Постанови про проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: