fbpx
Сьогодні
13:42 15 Лип 2020

Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

Фото Reuters

Верховна Рада ухвалила постанову № 3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)".

Відповідне рішення підтримали 326 народних депутатів.

Згідно з ухваленим документом, Рада призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад і Київського міського голови.

"Стосовно виборів до обласних рад Донецької і Луганської областей, то вони проводитися не будуть. Адже, на жаль, забезпечити представництво спільних інтересів усіх територіальних громад області наразі неможливо.

Важливо зрозуміти, що вибори на цих територіях можна буде проводити лише після припинення тимчасової окупації та збройної агресії Росії проти України.

Тобто після: виведення всіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих РФ, російських окупаційних військ, їхньої військової техніки з території України; відновлення повного контролю за державним кордоном України; роззброєння всіх незаконних збройних формувань та найманців, які діють на тимчасово окупованих територіях України; відновлення конституційного ладу та правопорядку на ТОТ  України; забезпечення безпеки громадян України, які проживають на відповідних територіях АР Крим, міста Севастополь, Донецької та Луганської областей, що створить можливості для дотримання стандартів проведення виборів ОБСЄ.

Окрім того, не призначаються і не проводяться вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополь, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей", – передає пресслужба партії "СН".

Відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: