fbpx
Сьогодні
11:35 15 Лип 2020

"Голос": Комітет Ради врахував наші пропозиції в проекті постанови про місцеві вибори

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування врахував пропозиції фракції "Голос" у проекті постанови про призначення чергових місцевих виборів.

Про це заявив перший заступник голови комітету Роман Лозинський (фракція "Голос") у кулуарах Верховної Ради.

"Учора пізно ввечері на закритому засіданні комітету пропозиції "Голосу", які я зареєстрував у своїй постанові, враховано. Ми повернули до конституційності вигляд цієї постанови.

Вибори призначені абсолютно до всіх місцевих рад, а не лише до обласних рад і міста Києва, як це говорили "Слуги народу" у своїй постанові, будуть і до районних рад, і до громад чергові у всій країні, як це і має бути згідно з Конституцією", – сказав він.

За словами нардепа, надзвичайно важливо, що вибори на окупованій території буде проведено лише після деокупації Донбасу та Криму, і це зазначено в проекті постанови.

"Реінтеграція – це важливий етап повернення українського культурного та інформаційного простору після повернення контролю над кордоном і після роззброєння та виведення російський збройних формувань. Лише після цього етапу відповідно до стандартів ООН (ми прописали в постанові ці стандарти) можуть проводитися вибори після деокупації Криму, Донецької та Луганської областей", – сказав Лозинський.

Раніше Верховна Рада на прохання президента Володимира Зеленського відклала розгляд проєкту постанови про призначення на 25 жовтня місцевих виборів в Україні. Водночас, як повідомив у Telegram нардеп зі "Слуги народу" Олександр Качура, Зеленський відкликає проєкт постанови, оскільки в ньому "є деякі технічні неузгодженості".

Потім стало відомо, що прийняття проєкту постанови 3809 відклали, бо в проекті були упущені вибори в районні ради, а комітету був потрібен час, щоб виправити цей недолік.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: