fbpx
Сьогодні
15:28 13 Лип 2020

Вбивство Шеремета: суд залишив Кузьменко і Антоненко під вартою

Печерський районний суд міста Києва відхилив апеляцію захисту підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, залишивши її під вартою.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Слідчий суддя Батрин, розглянувши клопотання про зміну запобіжного заходу Кузьменко, постановила: у задоволенні клопотання відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що в кінці травня Печерський суд Києва залишив під вартою підозрювану Юлію Кузьменко до 24 липня.

Також 13 липня Київський апеляційний суд відхилив апеляцію захисту підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, залишивши його під вартою до 23 липня.

Під час засідання заслухали низку поручителів. Серед них екснардепка Тетяна Чорновол та нардепка і колишня міністерка у справах ветеранів Ірина Фріз.

Після оголошення рішення суду присутні в залі почали скандувати: «Ганьба!».

Адвокат Андрія Антоненка Дмитро Круговий вважає, що слідчий знав, яке рішення ухвалить суд заздалегідь.

«Сьогодні ще до того як колегія суддів розпочала розгляд справи, слідчий надіслав мені вже повідомлення, що буде подаватись клопотання про продовження строків тримання під вартою Антоненка. Я звернув увагу головуючого судді на те, що слідчий знає, яке рішення ухвалять судді, але суддя іронічно це прокоментував й залишив без уваги», – повідомив Круговий журналістам після засідання суду.

Також до зали суду журналістів пустили лише на початку, потім залу закрили. У пресслужбі пояснили, що це рішення головуючого судді й порадили дивитися онлайн трансляцію.

В травні Печерський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка без права внесення застави до 23 липня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: