fbpx
Сьогодні
16:25 13 Чер 2020

Аваков заявив, що не керує слідством у справі Шеремета

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не керує слідством у справі про вбивство Павла Шеремета. Раніше Президент Володимир Зеленський говорив про персональну відповідальність міністра за розслідування цієї справи.

Про це повідомляють #Букви.

У п'ятницю, 12 червня, в Запоріжжі відбувся спільний брифінг першого заступника керівника Офісу Президента Сергія Трофімова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови СБУ Івана Баканова та генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

Під час брифінгу журналісти поставили міністру внутрішніх справ запитання про те, чи зустрічався він з президентом Володимиром Зеленським після його пресконференції 20 травня, на якій Глава держави заявив, що Аваков залишається при владі тому, що він має довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Також журналісти уточнили в міністра, чи пов'язані зміни у справі Шеремета з такою зустріччю.

#наживо: брифінг першого заступника керівника Офісу Президента Сергія Трофімова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Голови СБУ Івана Баканова, генерального прокурора Ірини Венедіктової

Posted by Victoria Navrotskaya on Friday, June 12, 2020

Аваков уникав прямої відповіді на запитання та заявив, що ані він, ані Президент, "не займаються" розслідуванням справи.

"Послухайте, зустріч з президентом ніколи не впливає ні на справу, в тому числі і справу Шеремета. Президент публічна особа, яка виконує свої повноваження. В Конституції не написано, що Президент України повинен керувати якимось слідством і так далі. Зарубайте собі це на носі. Більш того скажу — і міністр цим не займається", — сказав він.

Також міністр додав, що на сьогодні матеріали по справі Шеремета відкриті для захисту і передані до суду.

Раніше Президент Володимир Зеленський на пресконференції говорив, що Аваков несе відповідальність, зокрема, за результат у справі Шеремета.

Раніше повідомлялося, що підозрюваному Антоненку продовжили арешт до 23 липня.

Також суд Києва залишив під вартою підозрювану Юлію Кузьменко до 24 липня.

25 травня суд відпустив медсестру Яну Дугар, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, під заставу у 168 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: