fbpx
Сьогодні
15:54 10 Лип 2020

Нідерланди подають проти Росії позов в ЄСПЛ через авіакатастрофу MH17

Фото Reuters

Нідерланди подають позов проти Росії в Європейський суд з прав людини у зв'язку зі збитим над Донбасом літаком рейсу МН17. Таке рішення прийняв уряд Нідерландів.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Глава МЗС Нідерландів Стеф Блок заявив, що досягнення справедливості для 298 жертв падіння рейсу MH17 і їх родичів є і залишається вищим пріоритетом уряду.

"Крок, який ми робимо сьогодні, подаючи справу до ЄСПЛ і тим самим максимально підтримуючи скарги родичів загиблих, наближає нас до цієї мети", – заявив він.

Про цей крок також поінформована Рада Безпеки ООН.

В уряді Нідерландів запевняють, що мають велику кількість інформації про збиття літака — вона стане доступною, як тільки почнеться суд.

У 2016 році група родичів загиблих вже подавала до ЄСПЛ позов проти Росії. Тоді суд просили проаналізувати, чи порушила Росія свої зобов'язання за Європейською конвенцією з прав людини під час збиття літака.

У Кабміні заявили, що раніше не подавали позов через те, що в суді вже розглядається позов проти РФ. Але відтепер, звернувшись із державною скаргою, Нідерланди зможуть надати суду всю наявну в них інформацію по справі MH17, яку зможуть використати під час розгляду скарг родичів.

Нагадаємо, що СБУ затримала в Києві позаштатного працівника Головного розвідувального управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ, який був одним із кураторів ватажків "ДНР".

Раніше у Нідерландах обвинуваченим у катастрофі MH17 відмовили в імунітеті.

В МЗС повідомили, що до списку підозрюваних у справі MH-17 може увійти і військово-політичне керівництво Росії.

Нагадаємо, 8 червня в Нідерландах розпочалася чергова сесія судового процесу у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, яка триватиме до 3 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: